Hur allt startade

Förändring

Jag heter Mikael Nordanåker och det är jag som har startat PhaseBox.

Historien med PhaseBox började med att jag beställde en Tesla efter att jag sålt mitt företag för några år sedan. Jag skulle egentligen köpa en annan bil, en sportbil av tyskt fabrikat, men familjen sade att jag bara måste titta på Tesla. Som alla andra sa jag “Men hallå, man kommer ju ingenstans!”, och mumlade om förlängningssladdar. Men jag satte mig in i tänket och insåg att jag hade fullständigt fel.

Det blev en livsförändrande upplevelse att köra elbil. Mina föreställningar om bilar, transporter, klimat och miljö ställdes fullständigt upp och ned. Jag körde ett antal rallyn runt om Europa, bl.a. Electric Marathon från Kiev till Monaco. Syftet med just Electric Marathon är att informera om e-mobiliitet och miljö genom att visa upp olika elbilar på gator och torg och samtidigt erbjuda provkörningar. Målgången var uppe på slottet i Monaco och Prins Albert själv tog emot när vi gick i mål. Den här typen av event får naturligtvis stor uppmärksamhet där det drar fram och bidrar till sprida information om e-mobilitet.

Det året blev det mer än 8000 mil, 19 länder och över 90 olika Superchargers besökta runt om i Europa.

Slag i saken

Jag kände att jag ville vara med i förändringen mot ett fossilfritt samhälle och göra något bra för framtiden. Genom mina erfarenheter av att faktiskt använda elbil under väldigt olika förutsättningar hade jag ett antal idéer om var det fanns utrymme att göra en bättre laddbox. De flesta boxarna på marknaden är stora och klumpiga, något man helst vill gömma undan. De är helt enkelt onödigt stora och pryder inte sin plats. Ibland är de krångliga att använda med en lång sladd som skräpar på marken.

För mig är det viktigt att produkter skall vara relevanta och innovativa, samtidigt som designen inte skall vara där för sin egen skull utan vara en självklar och stilren konsekvens av funktionen. Jag tycker också att designen skall göra att man är stolt över sin produkt, helt enkelt bidra till att man känner glädje över sitt köp.

Resultatet av arbetet har blivit “PhaseBox”. Det har varit många arbetstimmar, sömnlösa nätter och prototyper som gått upp i rök. Utan ett fantastiskt stöd från familjen hade det aldrig varit möjligt att utveckla PhaseBox. Tack!

Resan är målet

Nu rullar verksamheten på, företaget växer och vi har nöjda kunder. Min ambition är att vi skall vara den ledande tillverkaren inom segmentet med lite mer påkostade laddboxar med rätt funktionalitet. Vi skall vara det självklara valet för krävande kunder.

Med detta bjuder vi i teamet in dig att titta närmare på designen och de unika funktionerna så att du själv kan fundera över hur PhaseBox skulle kunna passa hos dig.

—- Mikael Nordanåker

“mikael